Olteanu, BNR: A fost o discuţie pentru a prelua Ministerul Finanţelor, dar rămân la BNR. Postul, posibil preluat de Eugen Nicolăescu

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a confirmat pentru MEDIAFAX că a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finanţelor, dar le-a transmis acestora că va rămâne la banca centrală, iar din câte ştie postul ar putea fi preluat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

110 afișări
Imaginea articolului Olteanu, BNR: A fost o discuţie pentru a prelua Ministerul Finanţelor, dar rămân la BNR. Postul, posibil preluat de Eugen Nicolăescu

Olteanu, BNR: A fost o discuţie pentru a prelua Ministerul Finanţelor, dar rămân la BNR. Postul, posibil preluat de Eugen Nicolăescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nu a fost o propunere, a fost o discuţie, iar eu am transmis că voi rămâne la Banca Naţională. Din ce ştiu la această oră, poziţia va fi preluată de Eugen Nicolăescu", a declarat pentru MEDIAFAX, Bogdan Olteanu, precizând că nu are detalii, întrucât se află la Washington cu o delegaţie oficială.

Mai multe surse au declarat săptămâna trecută pentru MEDIAFAX că viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este prima opţiune a PNL, în cazul în care se va vota în Biroul Politic înlocuirea lui Daniel Chiţoiu din funcţia de ministru al Finanţelor.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, la prima încercare de schimbare a lui Chiţoiu, conducerea PNL nu a avut câştig de cauză, întrucât nu s-a îndeplinit cvorumul necesar, au arătat sursele.

Liberalii au invocat, joi, un nou motiv pentru schimbarea lui Chiţoiu, respectiv acceptul acestuia pentru proiectul de ordonanţă elaborat de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, privind facilităţile acordate populaţiei cu venituri sub medie pentru restructurarea creditelor bancare, iniţiativă care restrânge semnificativ şansele reducerii CAS, propunere pe care mizează PNL în perspectiva alegerilor la Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici