Olympus şi Matsushita vor produce aparate foto SLR de mărimea celor compacte

Companiile japoneze Olympus şi Matsushita au anunţat, marţi, o nouă tehnologie de construire a aparatelor de fotografiat digitale performante (single lens reflex - SLR), care va permite ca aceste dispozitive, în prezent voluminoase şi grele, să aibă mărimea unei camere compacte.

104 afișări
Imaginea articolului Olympus şi Matsushita vor produce aparate foto SLR de mărimea celor compacte

Olympus şi Matsushita vor produce aparate foto SLR de mărimea celor compacte (Imagine: Mediafax Foto)

Efortul celor două companii are ca scop creşterea vânzărilor la aparatele de fotografiat semi-profesionale şi profesionale, care reprezintă cel mai profitabil şi dinamic segment al pieţei fotografiei digitale.

Potrivit studiilor de piaţă, o bună parte a utilizatorilor de camere digitale preferă modelele compacte, în pofida calităţii mai scăzute pe care o oferă aceste modele, deoarece aparatele mai performante sunt voluminoaste, grele şi incomode.

Aparatele de fotografiat SLR sunt construite după un standard deschis, utilizat de toţi producătorii, care are aceleaşi specificaţii tehnice în ceea ce priveşte mărimea senzorilor de imagine şi dispozitivului de montare a lentilelor, asigurând astfel compatibilitatea între produse şi lentile fabricate de diverse companii.

Matsushita - care deţine marca Panasonic - şi Olympus nu au oferit alte detalii privind volumul aparatelor SLR după aplicarea noii tehnologii, momentul lansării produselor sau preţurile la care vor fi comercializate.

Cotaţiile bursiere ale ambelor companii au crescut după publicarea anunţului, pe o piaţă japoneză în declin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici