Opel a cerut ajutor financiar Guvernului german

Constructorul auto german Opel, deţinut de grupul General Motors, a cerut Guvernului un ajutor financiar, pentru a face faţă problemelor cu care se confruntă industria de profil.

8 afișări
Imaginea articolului Opel a cerut ajutor financiar Guvernului german

Opel a cerut ajutor financiar Guvernului german (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Opel, Hans Demant, a declarat că fondurile şi garanţiile cerute statului de companie vor fi investite în dezvoltarea producţiei şi în unităţile de asamblare din Germania.

"Vrem să asigurăm competitivitatea Opel chiar şi în condiţiile situaţiei dificile la nivel internaţional", a spus el.

Un purtător de cuvânt al ministerului de Finanţe a afirmat că pentru săptămâna viitoare sunt programate negocieri, în timp ce ministerul Economiei a anunţat că aşteaptă date concrete pentru a analiza solicitarea Opel, dar că reacţia iniţială a autorităţilor la planurile grupului a fost pozitivă.

Un articol apărut în publicaţia germană Handelsblatt, citând surse guvernamentale, arată că landul Hesse, unde Opel are sediul central, ar putea asigura companiei garanţii de 500 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici