Operaţiunile AIG din sectorul asigurărilor vor rămâne intacte

American International Group (AIG) ar putea deveni o firmă mai mică, însă operaţiunile mari din zona asigurărilor se vor menţine intacte după vânzarea unor active pentru returnarea creditului guvernamental, a declarat noul director general al grupului, Edward Liddy, pentru Wall Street Journal.

25 afișări
Imaginea articolului Operaţiunile AIG din sectorul asigurărilor vor rămâne intacte

Operaţiunile AIG din sectorul asigurărilor vor rămâne intacte (Imagine: Mediafax/AFP)

"Compania va supravieţui acestor schimbări. Va fi mai mică şi mult mai agilă", a arătat oficialul, pentru ziarul american.

Liddy a adăugat că afacerile din zona asigurărilor de viaţă şi de proprietate vor fi păstrate, anunţând totodată că ar dori conservarea cât mai multor afaceri ale companiei.

Guvernul SUA a aprobat, la începutul săptămânii, un plan de salvare a AIG de la faliment, care implică naţionalizarea a 80% din acţiuni şi acordarea unui împrumut de la Rezerva Federală a statului New York în valoare de 85 miliarde de dolari.

Iniţiativa autorităţilor americane a ameliorat uşor situaţia din pieţele financiare globale.

AIG este prezent şi pe piaţa românească a asigurărilor, unde gestionează şi un fond de pensii private. Reprezentanţii AIG România au precizat în mai multe rânduri că problemele la nivel de grup nu vor afecta activitatea subsidiarei locale, iar compania americană nu va retrage lichidităţi de pe piaţa românească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici