Operatorii economici pot presta servicii de arhivare numai cu autorizaţie

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect de lege propus de Guvern care prevede că operatorii economici pot presta servicii de păstrare, conservare, restaurare, prelucrare arhivistică şi utilizare a documentelor cu valoare practică pe care le deţin numai cu autorizaţie de la Arhivele Naţionale.

711 afișări
Imaginea articolului Operatorii economici pot presta servicii de arhivare numai cu autorizaţie

Operatorii economici pot presta servicii de arhivare numai cu autorizaţie (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 16/1996 a Arhivelor Naţionale, adoptat cu 63 de voturi "pentru" şi două abţineri, prevede că această autorizaţie poată fi emisă şi de serviciile judeţene ale Arhivelor Naţionale sau ale Serviciului Municipiului Bucureşti.

Potrivit proiectului de act normativ, autorizaţia de funcţionare se eliberează, contra cost, pentru unul sau mai multe servicii arhivistice.

Senatorii au adoptat un amendament propus de Comisia pentru administraţie, care prevede că Arhivele Naţionale vor asigura evidenţa generală a operatorilor economici autorizaţi să presteze servicii arhivistice, prin registrul operatorilor economici prestatori de servicii arhivistice.

Proiectul a fost dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici