Operatorul de servicii de apă Raja Constanţa ia 10 milioane de euro de la BERD pentru extindere

BERD acordă un împrumut de până la 10 milioane de euro companiei de apă şi canalizare Raja Constanţa, care va fi suplimentat cu 47,5 milioane euro prin Fondul UE de Coeziune, pentru investiţii în reţeaua de alimentare cu apă şi cea de canalizare în 17 oraşe şi sate din Constanţa, Ialomiţa şi Ilfov.

197 afișări
Imaginea articolului Operatorul de servicii de apă Raja Constanţa ia 10 milioane de euro de la BERD pentru extindere

Operatorul de servicii de apă Raja Constanţa ia 10 milioane de euro de la BERD pentru extindere (Imagine: Shutterstock)

Finanţarea obţinută va fi utilizată pentru investiţii în reţeaua de alimentare cu apă, cele de tratare şi distribuţie, precum şi în colectarea şi epurarea apelor reziduale din regiune.

"Ca urmare a acestor investiţii, peste 10.000 de persoane vor beneficia de acces la reţeaua publică de alimentare cu apă prin extinderea reţelelor şi aproape 20.000 de oameni vor fi conectaţi la reţeaua de canalizare în 17 oraşe şi sate din Constanţa, Ialomiţa şi Ilfov", se arată într-un comunicat al BERD.

Totodată, proiectul vizează investiţii în extinderea reţelei de ape uzate şi va asigura calitatea si disponibilitatea serviciilor de alimentare cu apă în localităţile mai mici ale judeţului Ilfov.

Împrumutul BERD reprezintă a 23-a investiţie din Programul Cadru de Co-Finanţare a proiectelor regionale de apă din România, lansat în 2010. Facilitatea, iniţial în valoare de 200 milioane euro, a fost majorată ulterior în urma solicitărilor multiple.

Până în prezent, BERD a mobilizat circa 2 miliarde euro din fondurile UE destinate României pentru investiţiile în reţelele de apă şi canalizare.

Compania Raja are activităţi în judeţele Constanţa şi Ialomiţa, dar şi în unele localităţi din judeţele Călăraşi, Dâmboviţa şi Ilfov, deservind circa 730.000 locuitori.

Firma a mai contractat un împrumut BERD în 2010, în valoare de 33 milioane euro, pentru investiţii, în principal în judeţul Constanţa.

BERD a investit până în prezent 6,7 miliarde euro în România, în 364 de proiecte din diverse sectoare. De asemenea, instituţia a mobilizat pentru aceste investiţii peste 14 miliarde euro din alte surse de finanţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici