Oprescu invită constructorii kazahi să ia în considerare proiectul legăturii între Bucureşti şi Marea Neagră

Primarul Sorin Oprescu, aflat în vizită în capitala Kazahstanului, a invitat constructorii kazahi să ia în considerare proiectul creării unei legături navigabile între Bucureşti şi Marea Neagră.

499 afișări
Imaginea articolului Oprescu invită constructorii kazahi să ia în considerare proiectul legăturii între Bucureşti şi Marea Neagră

Sorin Oprescu (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

Oprescu se află, de joi până sâmbătă, la Astana, la invitaţia omologului sau, Imangali Tasmagambetov, cu prilejul împlinirii a 15 ani de când oraşul este capitala Kazahstanului.

Primarul general a prezentat intenţia municipalităţii de a transforma Bucureştiul în oraş la Dunăre şi a invitat, pe această cale, "marii constructori kazahi să ia în considerare potenţiala legătură dintre capitala României şi Marea Neagră, prin canalul ce leagă Dunărea de aceasta".

"Sunt impresionat de Astana. Este un oraş nou, şi probabil cea mai tânără şi spectaculoasă capitală pe care am avut ocazia să o vizitez. Este foarte clar că avem ce învaţă unii de la alţii, că problemele cu care se confruntă cele două oraşe sunt similare", a mai spus Sorin Oprescu, exprimându-şi disponibilitatea de a împărtăşi Astanei din experienţa specialiştilor de la Bucureşti în domenii precum infrastructura, managementul traficului şi sănătatea.

În septembrie anul trecut, primarul Sorin Oprescu declara, la Viena, că proiectul canalului Dunăre-Bucureşti este unul vital pentru Capitală, care trebuie finalizat, arătând că Uniunea Europeană "este pregătită să-l introducă pe lista proiectelor prioritare ce urmează a fi cofinanţate".

Finalizarea lucrărilor de construcţie a canalului navigabil Bucureşti-Dunăre necesită fonduri suplimentare de aproximativ 350 milioane euro, estima Guvernul în 2009, premierul de atunci Emil Boc precizând că va căuta soluţii de finanţare, atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat.

Lucrările la canalul Bucureşti-Dunăre au fost începute în 1986, dar au fost sistate după 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici