Oprirea reclamelor la criptomonede pe Twitter a dus la scăderea bitcoin cu 5% într-o zi

Bitcoin a înregistrat o scădere de peste 5%, ajungând marţi la 7,977 de dolari, specialiştii din domeniu afirmând că reducerea este urmarea anunţului făcut luni de Twitter privind oprirea reclamelor la ofertele publice iniţiale de criptomonede şi la vânzările de token, relatează Bloomberg.

417 afișări
Imaginea articolului Oprirea reclamelor la criptomonede pe Twitter a dus la scăderea bitcoin cu 5% într-o zi

Twitter a anunţat luni că interzice publicitatea pentru ofertele iniţiale de monede şi vânzările de token de pe platforma sa, alăturându-se companiilor Facebook şi Google care au interzis la începutul anului astfel de reclame. Potrivit Bloomberg, din această cauză, s-au înregistrat scăderi şi în rândul monedelor rivale Bitcoin, cum sunt Ripple, Ether şi Litecoin.

Facebook a fost prima companie de social media care a anunţat, în luna ianuarie, interzicerea de pe platformă a reclamelor care se referă la bitcoin, criptomonede şi oferte publice iniţiale de monede (ICO), încercând astfel să combată escrocheriile şi fraudele. Compania invoca atunci, într-o postare pe blog, practicile comerciale înşelătoare din anunţurile care vorbesc despre afaceri fără riscuri, de faptul că se pot face plăţi imediate către oricine în lume, de discounturi de 15% sau de îndemnul de a folosi fondul de pensie pentru a cumpăra bitcoin. Ofertele publice iniţiale de monede sunt operaţiuni nereglementate, asemănătoare ofertelor publice inţiale de acţiuni la burse, prin care operatorii de criptomonede strâng fonduri în schimbul activelor electronice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici