Optimism. Acţiunile globale cresc pe fondul acordului istoric dintre liderii Coreei de Nord şi Coreei de Sud

Acţiunile globale au urcat vineri mai ales în sectorul tehnologic, iar comercianţii au ţinut cont de întâlnirea istorică dintre liderii Coreei de Nord şi de Sud, potrivit Bloomberg.

905 afișări
Imaginea articolului Optimism. Acţiunile globale cresc pe fondul acordului istoric dintre liderii Coreei de Nord şi Coreei de Sud

Optimism. Acţiunile globale cresc pe fondul acordului istoric dintre liderii Coreei de Nord şi Coreei de Sud

Datele arată că investitorii îşi recapătă optimismul în urma unor declaraţii ale companiilor precum Amazon.com Inc., Intel Corp şi Baidu Inc., după ce timp de câteva luni au existat turbulenţe în sectorul tehnologiei, iar acţiunile în sector scăzuseră semnificativ.

Preocuparea pentru creşterea economică în Europa a fost contramandată de relaxarea tensiunilor geopolitice cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a purtat discuţii asupra programului său nuclear.

Printre cele mai importante mişcări de vineri din piaţă s-au remarcat:
- Indicele European Stoxx 600 a crescut cu 0,1% la ora 13.00 până la cel mai ridicat nivel din ultimele 12 săptămâni;
- Contractele futures având ca suport indicele S&P 500 au scăzut cu 0,3%
- Indicele german DAX a crescut cu 0,7% până la cel mai mare nivel din ultima săptămână
- Bursele asiatice cresc uşor, pe fondul acordului între liderii Coreei de Nord şi Coreei de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici