Opus Land a vândut unui investitor 32 de locuinţe în complexul Cosmopolis, pentru 1 milion de euro

Dezvoltatorul imobiliar Opus Land a vândut unui investitor un pachet de 32 de locuinţe în complexul Cosmopolis din Ştefăneşti, tranzacţie de circa un milion de euro, a anunţat luni firma Coldwell Banker Affiliates of Romania, promotorul proiectului.

512 afișări
Imaginea articolului Opus Land a vândut unui investitor 32 de locuinţe în complexul Cosmopolis, pentru 1 milion de euro

Opus Land a vândut unui investitor 32 de locuinţe în complexul Cosmopolis, pentru 1 milion de euro (Captura video)

Tranzacţia care a vizat 32 de studiouri duble a fost încheiată la începutul anului, iar locuinţele vor fi închiriate pe o perioadă de minimum trei-cinci ani, randamentul în euro fiind estimat la 8% pe an.

"Odată cu creşterea cererii din partea utilizatorilor finali, simţim şi o uşoară creştere a interesului pentru achiziţionarea de locuinţe în scop investiţional. Nu vorbim de acelaşi tip de investitor ca în perioada de creştere economică, care cumpăra pentru a revinde cu profit pe termen scurt, ci de investitori care cumpără locuinţe cu scopul exclusiv de a le închiria, randamentul anual oferit fiind net superior unui depozit bancar", a declarat într-un comunicat Gabriel Voicu, director new homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

O tranzacţie similară a fost încheiată în 2013, prin care un investitor a cumpărat un bloc, valoarea tranzacţiei ridicându-se la peste două milioane de euro. Pachetul de locuinţe este închiriat integral, cea mai mare parte fiind preluate de către clubul de fotbal FC Viitorul, pentru personalul administrativ şi sportiv. Randamentul anual al acestei investiţii este de 7,8%.

Cosmopolis este unul din cele mari proiecte rezidenţiale din România, cu peste 1.700 de locuinţe finalizate. Dezvoltarea proiectului va continua şi în 2015 prin investiţii care se vor ridica la 18 milioane de euro. Vor fi finalizate aproximativ 400 de noi apartamente şi vile şi va fi continuată dezvoltarea generală a infrastructurii proiectului.

Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureştiului, în apropiere de Şoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari şi Andronache-Ştefăneştii de Jos. Până în prezent, investiţiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 250 de milioane de euro, în construcţia de locuinţe, infrastructură, spaţii comerciale şi spaţii verzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici