Orange şi Vodafone utilizează în comun locaţiile unde sunt amplasate antenele GSM

Orange România şi Vodafone România au început să utilizeze în comun locaţiile unde sunt amplasate propriile antene (site sharing), pentru reducerea cheltuielilor de investiţii şi creşterea gradului de acoperire în anumite zone ale ţării, a declarat directorul general al Orange România, Richard Moat.

609 afișări
Imaginea articolului Orange şi Vodafone utilizează în comun locaţiile unde sunt amplasate antenele GSM

Orange şi Vodafone utilizează în comun locaţiile unde sunt amplasate antenele GSM (Imagine: www.mobilecomms-technology.com)

"Atât Orange, cât şi Vodafone pot amplasa, în funcţie de arhitectura reţelelor, echipamente în locaţiile celuilalt operator. Procesul a fost iniţiat în 2007 şi avem deja câteva sute de locaţii pe care le utilizăm în comun cu Vodafone România. Vom continua acest proces şi în acest an", a spus Moat.

Cele două grupuri de telecomunicaţii mobile Orange şi Vodafone au început să utilizeze în comun infrastructura de reţea pentru prima oară în Marea Britanie, colaborarea extinzându-se şi în Spania.

Orange şi Vodafone sunt cei mai mari operatori de telecomunicaţii mobile de pe piaţa românească, cu 10 milioane de clienţi, respectiv 8,8 milioane de utilizatori.

Surse din piaţa de profil au declarat pentru MEDIAFAX că şi operatorul Cosmote România a început să utilizeze în comun cu alţi operatori propria infrastructură.

Cosmote România are trei milioane de utilizatori.

Pe piaţa telefoniei mobile mai activează Telemobil - peste 500.000 de abonaţi şi RCS&RDS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici