Orban: Lucrările la DN 66A vor fi reluate după adoptarea planului de urbanism zonal

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Hunedoara, că lucrările la Drumul Naţional 66A, Uricani-Câmpul lui Neag-Herculane, vor fi reluate după adoptarea planului de urbanism zonal, şi "nu cum vrea unul sau altul", transmite corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări
Imaginea articolului Orban: Lucrările la DN 66A vor fi reluate după adoptarea planului de urbanism zonal

Orban: Lucrările la DN 66A vor fi reluate după adoptarea planului de urbanism zonal

Orban a declarat, într-o conferinţă de presă, că lucrările la Drumului Naţional 66A, Uricani-Câmpul lui Neag-Herculane vor fi reluate în scurt timp.

El a precizat că au fost alocate deja fonduri pentru a plăti o parte din datoriile pe care le avea Compania Naţională de Autostrăzi, datorii care au fost făcute pentru acest drum pe timpul conducerilor anterioare ale Ministerului Transporturilor. Orban a mai spus că Guvernul este pregătit ca la rectificarea bugetară să mărească sumele alocate, astfel încât să poată fi finalizate lucrările la acest drum.

Comisarii Gărzii de Mediu au dispus, în 7 iunie, sistarea lucrărilor la Drumul Naţional 66A, întrucât constructorul lucra fără avizele şi acordurile de mediu obligatorii, deşi fusese anterior amendat.

Construcţia DN 66A a fost contestată în mai multe rânduri de activiştii de mediu, care protestau faţă de "distrugerea" unui ecosistem pe care l-au calificat drept "unic în România".

Drumul ar trebui să lege localităţile Petroşani şi Băile Herculane pe terasamentul unui drum forestier vechi, clasificat de Guvernul României la rangul de Drum Naţional. Lucrările la sectorul 1 al acestui drum s-au încheiat în 2002 şi au ajuns până la Câmpu lui Neag, din judeţul Hunedoara, iar lucrările la sectorul 2 afectează deja Parcul Naţional Retezat, adăugau ecologiştii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici