Ordonanţa care prevede posibilitatea taxării prosumatorilor, publicată în Monitorul Oficial

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat marţi seara că ordonanţa aflată în centrul unei dezbateri în ultimele zile cu privire la taxarea prosumatorilor de energie electrică a fost publicată în Monitorul Oficial.

1100 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa care prevede posibilitatea taxării prosumatorilor, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanţa care prevede posibilitatea taxării prosumatorilor, publicată în Monitorul Oficial

„Nu punem nicio taxă! OUG 163 - Ordonanţa de urgenţă (RED - II) a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial”, a scris pe Facebook ministrul Energiei.

Acesta susţine că în ordonanţă scrie negru pe alb: „Autorităţile administraţiei publice centrale şi ANRE pot aplica taxe şi tarife nediscriminatorii şi proporţionale....”.

„Nu este prevăzută nicio obligativitate! P.S. USR şi AUR au minţit, din nou, cot la cot!”, a adăugat Virgil Popescu.

Ministrul a explicat luni că ordonanţa care preia directiva europeană în care apare posibilitatea adoptării, în anumite condiţii, a unei taxe pentru prosumatori va fi publicată în Monitorul Oficial.

El a precizat că actul normaativ a avut avize din partea tuturor ministerelor implicate, iar aplicarea directivei era o obligaţie a statului, care risca altfel o procedură de infrigement.

USR a cerut stoparea publicării în Monitorul Oficial şi refacerea ordonanţei emise în seara de dinaintea vacanţei de Ziua Naţională, prin care apare o nouă taxă în plină criză energetică - taxa pe soare, care vizează cetăţenii şi firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent şi îl consumă în propria gospodărie sau firmă.

Potrivit USR, prin noua OUG, cetăţenii şi firmele vor fi obligaţi de stat să monteze contoare speciale, diferite de contoarele legate la reţelele naţionale de energie, doar pentru a putea fi taxaţi pentru energia produsă de ei, consumată tot de ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici