Organizaţia Mondială a Turismului: România se îndreaptă în direcţia cea bună

România se îndreaptă în direcţia cea bună în turism şi se înscrie în tendinţele europene, concentrându-se pe Munţii Carpaţi şi Delta Dunării, a declarat luni, în urma unei întâlniri cu Elena Udrea, secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai.

1036 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Mondială a Turismului: România se îndreaptă în direcţia cea bună

Organizaţia Mondială a Turismului: România se îndreaptă în direcţia cea bună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Europa se îndreaptă către un turism ecologic, către natură. România are o strategie şi o viziune care se îndreaptă în direcţia bună atunci când se concentrează pe Carpaţi şi Deltă" a spus Rifai, care a adăugat că tendinţele turiştilor sunt de a se îndepărta de destinaţiile tradiţionale de litoral şi de a găsi destinaţii alternative.

Potrivit oficialului Organizaţiei Mondiale a Turismului, turismul european a suferit din cauza crizei tocmai pentru că s-a concentrat pe destinaţii de litoral.

"România este o destinaţie bogată, cu un extraordinar potenţial în domeniul turismului. Mandatul doamnei ministru Elena Udrea din ultimii doi ani şi jumătate au fost cei mai dificili din ultima perioadă. În anul 2009 turismul a scăzut, pentru ultima dată în ultimii 60 de ani, cu 7%, iar primele semne de revenire au fost în anul 2010", a afirmat Rifai.

El a adăugat că susţine eforturile ministerului român al Turismului de a folosi pentru promovare internetul şi reţelele sociale.

Rifai a mai spus că Udrea i-a atras atenţia asupra a ceea ce mai trebuie făcut în turismul românesc, şi anume o mai bună colaborare între stat şi mediul privat, dar şi îmbunătaţirrea sistemului de colectare a statisticilor de la touroperatori.

Întrebată dacă a discutat cu Rifai despre meciul lui Bute, Udrea a afirmat: "Nu i-am povestit chiar tot, ca să nu-şi strice impresia despre România".

"Am vorbit cu domnul Rifai despre investiţiile pe care le derulăm, fie în creşterea suprafeţie de schi, fie în turismul balnear, dar şi despre planurile de investiţii de pe litoral sau circuite culurale. Am vorbit despre investiţii în promovare şi despre noul brand, context în care i-am povestit şi de succesul acţiunii care a avut loc sâmbătă seara la meciul lui Lucian Bute. De asemenea, am solicitat ajutorul Organizaţiei Mondiale a Turismului pentru pregătirea documentelor necesare la achiziţiile de servicii de publicitate în vederea promovării online a turismului românesc", a afirmat ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea.

Oficialul OMT consideră promovarea alături de mari sportivi o măsură inteligentă, dând ca exemplu Africa de Sud care, organizând Campionatul Mondial de Fotbal din 1990, a reuşit să schimbe într-o singură lună percepţia lumii nu doar despre ţară, ci despre întregul continent african.

Rifai a mai spus că în cursul zilei de luni se va întâlni şi cu preşedintele Traian Băsescu, căruia îi va înmâna o scrisoare deschisă pe care a prezentat-o tuturor şefilor de stat şi de guvern cu care s-a întâlnit în ultimele nouă luni.

"E o scrisoare prin care le solicit şefilor de stat să sprijine turismul", a mai spus Rifai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici