OTE anunţă vânzarea Telekom Romania Communications către Orange România

  • Hellenic Telecommunications Organization anunţă încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acţiunile Telekom Romania Communication
  • Noul acţionar majoritar este Orange România.
  • Tranzacţia nu este estimată a avea un impact major asupra fluxurilor de numerar sau contului de datorii ale OTE.
1804 afișări
Imaginea articolului OTE anunţă vânzarea Telekom Romania Communications către Orange România

OTE anunţă vânzarea Telekom Romania Communications către Orange România

La valoarea agreată de 497 milioane euro pentru întregul pachet de acţiuni, valoarea acţiunilor deţinute de OTE este de 268 milioane euro, valoarea putând fi supusă unor ajustări, la încheierea tranzacţiei, pentru a balansa modificările anumitor elemente, precum datoria netă sau capitalul circulant.

OTE îşi păstrează statutul de acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications.

În prezent, TKR are o reţea fixă de telecomunicaţii la nivel naţional, care deserveşte aproximativ 930.000 de clienţi de Internet de mare viteză, şi 1,2 milioane de abonaţi la serviciile TV. În 2019, TKR a înregistrat venituri de 622 milioane euro.

Tranzacţia nu este estimată a avea un impact major asupra fluxurilor de numerar sau contului de datorii ale OTE.

Tranzacţia face obiectul aprobărilor instituţiilor cu rol de reglementare şi altor condiţii, finalizarea acesteia fiind estimată în a doua jumătate a anului 2021. La finalizarea acesteia, valoarea netă rezultată în urma tranzacţiei va fi distribuită acţionarilor.

Dl. Michael Tsamaz, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General al OTE, a precizat că: „Vânzarea participaţiilor deţinute în Telekom Romania Communications este o decizie strategică luată în contextul redefinirii priorităţilor şi planurilor de creştere ale Grupului OTE, pentru a sprijini dezvoltarea Grupului şi a genera valoare pentru toate părţile implicate. OTE a investit semnificativ de-a lungul anilor pentru a sprijini performanţa Telekom Romania şi rămâne pe piaţă prin Telekom Romania Mobile Communications. Doresc să mulţumesc echipei de management şi angajaţilor Telekom Romania pentru realizările de până acum. Sunt convins că vor continua să ofere tot ce au mai bun nu doar în perioada următoare, până la finalizarea tranzacţiei, ci şi ulterior. Achiziţia TKR de către Orange România va asigura creştere pe viitor. Aceasta setează premisele consolidării competitivităţii pe piaţă în beneficiul clienţilor şi pe cele ale transformării digitale ale economiei şi societăţii româneşti.”

Barclays Bank PLC este consultantul financiar al OTE, iar Dechert, Eversheds şi Freshfields sunt consultanţii juridici şi de reglementare.

Tot în această zi, mandatul Directorului General al Telekom Romania Communications şi al Telekom Romania Mobile Communications, Miroslav Majoroš, se încheie.

Vladan Pekovic este numit în funcţia de Director General al celor două companii, având misiunea de a asigura o tranziţie până la finalizarea tranzacţiei şi de a continua dezvoltarea operaţiunilor mobile.

„Doresc să îi mulţumesc domnului Majoroš pentru contribuţia sa valoroasă din ultimii cinci ani. Concentrat pe digitalizare, convergenţă şi mentalitate de creştere, acesta a adus o îmbunătăţire solidă a rezultatelor de business. Prin efortul constant şi dedicarea întregii echipe, Telekom Romania s-a transformat radical şi a devenit o organizaţie mai performantă”, a spus dl. Michael Tsamaz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ote,
telekom,
vânzare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici