OTP Bank România va transfera în cursul acestui an toate cardurile la tehnologia cu cip

OTP Bank România are în desfăşurare un proiect prin care va transfera în cursul acestui an toate cardurile la tehnologia cu cip, în condiţiile în care, în prezent, deţine aproape 150.000 de astfel de instrumente bancare, a declarat directorul general adjunct al direcţiei de retail, Adrian Chichiţă.

24 afișări
Imaginea articolului OTP Bank România va transfera în cursul acestui an toate cardurile la tehnologia cu cip

OTP Bank România va transfera în cursul acestui an toate cardurile la tehnologia cu cip (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"După jumătatea anului sperăm să fim gata cu acest proiect. Din 2011, toate cardurile nou emise trebuie să aibă integrată tehnologi cip", a spus Chichiţă.

El a precizat că aproximativ 90% dintre carduri sunt de debit, iar 10% de credit.

În ceea ce priveşte reţeaua de terminale instalate de comercianţi, Chichiţă a spus că OTP Bank a ajuns la nivelul propus, de 1.000 de POS-uri.

"Nu ne propunem să creştem foarte mult pe segmentul POS-urilor, întrucât ne concentrăm pe calitate. Dacă un POS este inactiv timp de 3 luni, îl blocăm", a continuat oficialul OTP Bank România.

El a mai spus că a început să se observe o cumpătare a românilor în ceea ce priveşte consumul.

"Volumul tranzacţiilor cu cardul a scăzut în ultimele trei luni din 2009, comparativ cu trimestrul al treilea, ceea ce ne arată că cine cumpăra de exemplu cadouri de Crăciun de 1.000 de lei, acum a luat de 500 de lei. Până acum, trimestrul patru din fiecare an aducea o creştere a volumului tranzacţiilor", a continuat Chichiţă, care a menţionat că este vorba despre datele de la nivelul băncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici