(P) Ce trebuie să ştii despre prize modulare

1049 afișări
Imaginea articolului (P) Ce trebuie să ştii despre prize modulare

(P) Ce trebuie să ştii despre prize modulare

Amenajarea unei locuinţe este un proces care necesită atenţie la detalii, mai ales dacă nu îţi doreşti să faci prea curând alte schimbări. Asta presupune să iei în considerare toate nevoile tale - de la mobilier la dispozitive electronice. În cazul celor din urmă, intervine rolul prizelor modulare şi a configuraţiilor aferente.

În funcţie de spaţiul şi utilitatea fiecărui aparat electrocasnic, ai nevoie de amplasarea corespunzătoare a prizelor. Motivul este simplu - te ajută să organizezi mai uşor cablurile şi să păstrezi un aspect unitar în fiecare cameră. O variantă utilă sunt prizele modulare, pe care le poţi alege în funcţie de nevoile tale.

Care este diferenţa dintre prizele modulare şi cele clasice

În funcţie de instalaţia electrică a fiecărui locuinţe, poţi alege prize modulare sau prize clasice. În general, pentru o instalaţie veche, se foloseşte varianta clasică. Aceasta include doze rotunde, cu câte un singur dispozitiv. Se găsesc atât în varianta singulară, cât şi cu două sau trei doze.

Principalul dezavantaj al prizelor clasice îl reprezintă nevoia de diferite alte prelungitoare pentru a utiliza fiecare aparat de care ai nevoie. Acest lucru presupune o nevoie de mai mult spaţiu şi cabluri. În plus, prizele clasice pot fi periculoase pentru cei mici, dacă nu sunt securizate, sau în băi, unde se păstrează un nivel ridicat de umiditate.

Pentru instalaţiile moderne, cele mai populare sunt prizele modulare. Spre deosebire de cele clasice, ele permit introducerea a diferite dispozitive, în funcţie de nevoile tale. Astfel, vei găsi prize cu doze clasice, cât şi varianta de USB ori pentru cablul de internet. Ele sunt alese în funcţie de necesităţile fiecărei camere, fiind foarte utile dacă îţi doreşti să foloseşti mai multe aparate electrocasnice fără să ai nevoie de prelungitoare.

Principalele avantaje ale prizei modulare

Prizele modulare sunt achiziţionate în funcţie de nevoile fiecărei încăperi. Astfel, vei găsi diferite combinaţii, în funcţie de consumatorii electrici pe care îi foloseşti.

Un avantaj apreciat de către toţi cei care pun preţ pe designul locuinţei este posibilitatea de a alege diferite culori. Prizele modulare sunt montate uşor (doar dacă este adaptată deja instalaţia electrică), iar ele au un design compact. În felul acesta, ocupă puţin spaţiu şi se adaptează dorinţelor tale în materie de aspect. Poţi alege o variantă clasică albă sau una în culori asemănătoare lemnului, în funcţie de restul elementelor din locuinţă.

Un alt avantaj al prizelor modulare este siguranţa din punct de vedere al instalaţiei electrice. De obicei, acest tip de prize pot fi instalate la orice nivel şi orice încăpere, fiind sigure chiar în baie, unde nivelul de umezeală este mereu ridicat.

De pe lista avantajelor nu lipseşte posibilitatea de a avea diferite aparate conectate într-un singur loc. Acest lucru este practic mai ales în dormitor, lângă noptieră, unde adesea ai nevoie de alimentare pentru veioză sau alte gadget-uri pe care le foloseşti constant. Utilitatea unor prize modulare este recunoscută şi în zona biroului, unde poţi alege un model care include spaţiu pentru cablul de internet, doză normală şi USB - o formă compactă care îţi îndeplineşte toate nevoile.

Care sunt posibilele dezavantaje

Principalul dezavantaj când vine vorba despre prize modulare este nevoia unei instalaţii electrice moderne. Practic, pentru a înlocui prizele clasice, este nevoie de schimbări importante în configurarea întregului sistem al locuinţei. Fiecare doză trebuie adaptată noilor nevoi, lucru de luat în calcul dacă îţi doreşti să faci această schimbare. De obicei, pentru ca procesul să fie unul mai uşor, este recomandat ca instalaţia electrică să fie schimbată atunci când renovezi locuinţa. Asigură-te că alegi persoane specializate care pot face un plan bine pus la punct pentru fiecare priză.

Un alt dezavantaj îl poate constitui preţul mai ridicat al prizelor modulare faţă de cele clasice. Acest factor joacă un rol important, mai ales în cazul unei renovări a întregii locuinţe. Cu toate acestea, având în vedere funcţionalitatea, precum şi adaptabilitatea acestor tipuri de prize, ele devin o achiziţie practică pentru fiecare locuinţă.

Înainte de a face o schimbare majoră în locuinţă, ţine cont de informaţiile din acest articol şi găseşte cea mai bună variantă pentru tine şi locuinţa ta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici