P&G începe construcţia celei de-a doua fabrici din România

Procter&Gamble (P&G) începe în această lună construcţia fabricii de produse de îngrijire a părului de la Urlaţi, judeţul Prahova, cu o investiţie iniţială de 50 milioane dolari, care urmează să se dubleze până în 2010.

66 afișări
Imaginea articolului P&G începe construcţia celei de-a doua fabrici din România

P&G începe construcţia celei de-a doua fabrici din România

"Intenţia companiei P&G este ca valoarea finală a investiţiei să depăşească 100 milioane dolari. În prima fază, se vor investi 50 milioane dolari, urmând ca în a doua fază, care se va finaliza în 2010, investiţia să se dubleze", se arată într-un comunicat al companiei.

Unitatea de producţie va fi construită pe un teren de 25 de hectare din Parcul Industrial Ploieşti, ceea ce va asigura spaţiul pentru o eventuală extindere a capacităţii de producţie.

Potrivit vicepreşedintelui pe producţie al grupul american Procter&Gamble, Daniel Myers, grupul a avut patru motive pentru care a ales să construiască în România, la Urlaţi.

În primul rând, P&G mai are o fabrică în România, la Timişoara, a cărei evoluţie a fost de succes, compania cunoscând şi modul de lucru al românilor.

În al doilea rând, România are o amplasare strategică, care permite distribuţia de produse în Europa de Est. Totodată, în apropiere de Urlaţi sunt două centre universitare, Bucureşti şi Ploieşti, ai căror absolvenţi pot să lucreze la fabrică, iar grupul a primit sprijin şi de la autorităţile locale pentru această investiţie.

Myers a adăugat că unii din furnizorii P&G şi-au anunţat intenţia de a veni alături de grupul american la Urlaţi.

P&G urmează să angajeze 150 de persoane la fabrica de la Urlaţi, producţia urmând să înceapă în primăvara anului viitor.

Iniţial, 50% din produsele fabricate în această unitate vor fi destinate pieţei interne şi 50% pentru export, respectiv în ţările din Balcani.

Extinderea producţiei, rezultată din faza a doua a investiţiei, va permite exporturile şi către alte pieţe, precum Rusia, Ucraina, Polonia şi Turcia.

"Faza a doua a investiţiei va fi demarată în funcţie de cum va merge afacerea, de gradul de dezvoltare a noii fabrici, de ce sprijin vom avea de la autorităţi", a spus la inaugurarea unităţii de producţie, Daniel Myers.

El a adăugat că P&G studiază şi varianta ca extinderea fabricii să permită şi producerea altor tipuri de articole.

Myers a precizat că investiţiile programate pentru România nu vor fi afectate de criza economică, deoarece grupul american are o afacere de succes în Europa de Est şi va continua să investească în producţie.

Pentru a facilita investiţia Procter&Gamble, administratorii Parcului Industrial Ploieşti au investit circa 3,5 milioane euro, pentru amenajarea suprafeţei de teren şi infrastructurii necesare fabricii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici