Pachetul de ţigări fără siglă şi monocolor - propunere a guvernului britanic

Guvernul britanic analizează interzicerea siglelor şi coloritului de pe pachetele de ţigări ca măsură de reducere a numărului de fumători, potrivit presei internaţionale.

43 afișări
Imaginea articolului Pachetul de ţigări fără siglă şi monocolor - propunere a guvernului britanic

Pachetul de ţigări fără siglă şi monocolor - propunere a guvernului britanic

Producătorii de ţigări ar fi astfel obligaţi să comercializeze pachete monocolore, marcate doar cu brandul ţigaretelor în text cu format simplu, scrie The Independent.

Măsura discutată de autorităţile britanice se încadrează într-un program care are ca scop reducerea la jumătate a numărului de fumători din Marea Britanie până în anul 2020. În prezent, circa opt milioane de britanici sunt fumători, reprezentând 21% din totalul populaţiei.

Totodată, guvernul urmăreşte să reducă numărul de tineri care se apucă de fumat în fiecare an, estimat în prezent la 200.000.

Executivul de la Londra s-a angajat totodată să finanţeze şi să promoveze proiectele de cercetare care au ca scop înţelegerea mai profundă a legăturii dintre designul pachetelor de ţigări şi modelele de comportament ale fumătorilor.

Imperial Tobacco Group Plc., al patrulea producător de ţigarete la nivel mondial şi cel mai mare din Marea Britanie, a atacat dur marţi măsura dezbătută în guvern, apreciind pe de o parte că nu există dovezi credibile care să conecteze designul pachetelor de obiceiul de a fuma şi, pe de altă parte, că impunerea unui model unic de pachet ar conduce la creşterea comerţului ilicit cu ţigări şi ar submina eforturile autorităţilor de a combate contrabanda şi falsificarea, potrivit The Wall Street Journal (WSJ).

Imperial este până acum singurul mare producător de ţigări care a reacţionat public la propunerea discutată în Marea Britanie.

Potrivit datelor ministerului britanic al Sănătăţii, citate de ABC News, numărul fumătorilor din Marea Britanie a scăzut cu peste 25% în ultimii 10 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici