Păcuraru: Criza forţei de muncă poate bloca creşterea economică (AUDIO)

Lipsa muncitorilor calificaţi din mai multe sectoare ale industriei ar putea bloca, pe termen scurt, creşterea economică în România, a declarat ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru.

2 afișări
Imaginea articolului Păcuraru: Criza forţei de muncă poate bloca creşterea economică (AUDIO)

Păcuraru: Criza forţei de muncă poate bloca creşterea economică

Potrivit ministrului Muncii, România se confruntă cu un deficit "din ce în ce mai ridicat" în ceea ce priveşte oferta de muncă.

"Încercăm să găsim răspunsuri la criza forţei de muncă, care se anunţă din ce în ce mai pronunţată. Pericolul mare pe care îl are acestă criză este blocarea relansării economice a României. Practic, dacă tendinţele actuale continuă, pe termen scurt chiar apare un factor de blocare a creşterii economice", a afirmat Păcuraru.

Ministrul a precizat că printre sectoarele industriale afectate, în prezent, de lipsa forţei de muncă calificate se numără construcţiile, construcţii de maşini, industria textilă, alimentară, a lemnului şi cea a mobilei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici