Pagubele produse de infracţiunile informatice depăşesc piaţa marijuanei, cocainei şi heroinei

Dezvoltatorul de software de securitate Symantec estimează costurile totale induse de infracţiunile informatice la nivel mondial la 114 miliarde de dolari pe an, mai mult decât valoarea combinată a pieţelor globale de marijuana, cocaină şi heroină.

155 afișări
Imaginea articolului Pagubele produse de infracţiunile informatice depăşesc piaţa marijuanei, cocainei şi heroinei

Pagubele produse de infracţiunile informatice depăşesc piaţa marijuanei, cocainei şi heroinei (Imagine: Shutterstock)

Symantec a arătat, într-un raport publicat miercuri, că numărul adulţilor care au căzut în ultimul an victimă infracţiunilor electronice se ridică la 431 milioane.

"În ultimele 12 luni, numărul adulţilor care au fost ţinta unor infracţiuni online l-a depăşit de trei ori pe cel al ilegalităţilor offline. Cu toate acestea, mai puţin de o treime dintre respondenţii participanţi la un sondaj consideră că au şanse mai mari să cadă victimă crimelor electronice decât celor tradiţionale în următorul an", se arată în studiu.

Cele mai probabile ţinte sunt bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani care navighează pe internet de pe telefonul mobil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici