Pâinea s-ar putea scumpi în următoarea lună

Pâinea s-ar putea scumpi în următoarea lună, dacă brutarii nu vor absorbi creşterea de 20% a preţului la grâu, a declarat marţi, la o întâlnire cu presa, Aurel Popescu, preşedintele Patronatului din Industria Panificaţiei Rompan.

500 afișări
Imaginea articolului Pâinea s-ar putea scumpi în următoarea lună

Pâinea s-ar putea scumpi în următoarea lună (Imagine: Shutterstock)

El a afirmat că în ultima perioadă preţul grâului a crescut cu 20%, influenţat de evoluţia preţurilor pe piaţa internaţională şi de raportul cerere-ofertă de la nivel naţional.

Potrivit lui Popescu, efectele scumpirii grâului s-ar putea regăsi în preţul pâinii în maximum o lună.

Producătorii agricoli au un preţ mai mare decât în anii anteriori. Preţul este mai mare chiar cu 20-25% faţă de anul trecut, la recoltare", a spus Popescu.

El a arătat că efectele se văd deja în preţul făinii, care a început deja să crească.

"Vom vedea efectele la pâine în două săptămâni, dacă piaţa absoarbe această creştere. Dacă nu absoarbe, este pierdere curată pentru brutari, care la ora actuală îi înjură pe morari", a spus Popescu.

Şeful Rompan s-a ferit să estimeze cu cât ar putea creşte preţul pâinii.

"Un lucru este cert: preţul de la grâu se duce la făină, şi preţul de la făină se duce la pâine. Cu cât şi ce se va întâmpla o să vedem probabil cel mai devreme după o lună", a mai spus reprezentantul patronatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici