Palm Beach din Mamaia, primul hotel de cinci stele declasificat de MT

Ministerul Turismului a declasificat hotelul Palm Beach din Mamaia de la 5 la 4 stele, aceasta fiind prima unitate de cinci stele din România căreia i-a fost coborât nivelul de clasificare, pentru deficienţe privind personalul şi calitatea serviciilor.

851 afișări
Imaginea articolului Palm Beach din Mamaia, primul hotel de cinci stele declasificat de MT

Palm Beach din Mamaia, primul hotel de cinci stele declasificat de Ministerul Turismului (Imagine din arhiva; Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"În urma unui control întreprins în data de 3 iunie de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Control şi Protecţie a Turiştilor din Ministerul Turismului, hotelul Palm Beach din Mamaia a fost declasificat de la cinci la patru stele pentru nerespectarea prevederilor legale privind criteriile minime de clasificare a structurilor de cazare", au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii Ministerului Turismului.

Astfel, hotelului îi lipsea sistemul de trezire a clienţilor, obligatoriu pentru o unitate de cinci stele, nu beneficia de serviciu de birou, reprezentat de prezenţa în fiecare cameră a unei mape, cu pix şi hârtie, şi îi lipseau, de asemenea, spaţiile pentru vânzarea diverselor produse.

Reprezentanţii ministerului au mai constatat că unitatea era deficitară şi în ceea ce priveşte personalul, la Palm Beach neexistând nici portar, nici angajat care să care bagajele turiştilor.

"În plus, am găsit mizerie şi dezordine într-o curte interioară a hotelului, unde erau depozitate resturi menajere şi nemenajere", au adăugat reprezentanţii ministerului.

Proprietarul hotelului dă în judecată Ministerul Turismului

"Vom da miercuri în judecată Ministerul Turismului, pentru că ne-au declasificat în mod aberant. Ne-au cerut lucruri pe care alte hoteluri de cinci stele din Mamaia nu le au", a declarat agenţiei MEDIAFAX proprietarul hotelului, omul de afaceri Clarbel Maroun.

Maroun susţine că hotelul pe care îl deţine are serviciu de birou, care include mapă, pix şi hârtie.

"Cei de la minister au vrut să avem şi cutter, dar le-am spus că este periculos pentru copii şi turişti. Le-am spus că este o armă de crimă şi că pun cutter-e în cameră doar dacă mă obligă în scris să fac asta", a afirmat proprietarul hotelului.

Acesta a adăugat că departamentul de control al ministerului a reclamat absenţa liftului pentru personal, obligatoriu pentru un hotel de cinci stele cu mai mult de 50 de camere.

"Noi avem 50 de camere şi le-am spus că renunţ la o cameră, şi astfel nu mai avem nevoie de lift pentru personal. Ei au mai spus că avem nevoie de grup electrogen, şi le-am spus că voi cumpăra. Au mai solicitat sistem de trezire, deşi noi avem trezire de la recepţie, sau cu ajutorul televizorului, dar ei voiau sistem electronic de trezire. Le-am spus că dacă este obligatoriu, voi cumpăra şi acest sistem", a continuat Maroun.

El a precizat că o altă solicitare a Ministerului Turismului, respectiv existenţa unui spaţiu comercial, este în curs de amenajare.

"Cuiva poate că nu îi place că noi avem cinci stele. O să-i dau în judecată nu pentru că nu putem funcţiona şi la patru stele, ci din principiu. Pe mine nu mă atrag stelele. Poate că cineva are nevoie de o stea şi s-a gândit să o ia de la mine", a adăugat Maroun.

El s-a arătat surprins că ministerul a declasificat hotelul fără să îl avertizeze înainte asupra deficienţelor constatate şi fără să stabilească un termen pentru eventuala rezolvare a acestor probleme.

"Voiau să-mi ia certificatul de clasificare la cinci stele, dar le-am spus că li-l dau în instanţă. Dacă instanţa spune să-mi ia o stea, mă-nclin în faţa instanţei", a mai spus proprietarul hotelului.

Palm Beach era unul dintre cele patru hoteluri de cinci stele din Mamaia

Unitatea are 50 de camere, două săli de conferinţe, piscină şi un restaurant de 350 de locuri.

Hotelul Palm Beach era unul dintre cele patru hoteluri de cinci stele din staţiunea Mamaia, alături de Rex, Vega şi hotelul Mamaia. În afară de acestea, pe litoralul românesc mai există un singur hotel de cinci stele, Saturn, deschis în anul 2007 în staţiunea căreia îi poartă numele.

Palm Beach se află în proprietatea omului de afaceri libanez Charbel Maroun, a cărui principală afacere în România este plasată în afara turismului, firmele deţinute de el fiind specializate în efectuarea de lucrări de reparaţii şi agenturare de nave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici