Panasonic a cumpărat participaţia majoritară la Sanyo, pentru 4,6 miliarde de dolari

Grupul japonez Panasonic a cumpărat joi participaţia majoritară de 50,19% din acţiunile rivalului de mai mică anvergură Sanyo Electric, pentru 403,8 miliarde yeni (4,6 miliarde de dolari).

43 afișări
Imaginea articolului Panasonic a cumpărat participaţia majoritară la Sanyo, pentru 4,6 miliarde de dolari

Panasonic a cumpărat participaţia majoritară la Sanyo, pentru 4,6 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Încheierea tranzacţiei era aşteptată de pieţe, după ce principalii trei acţionari minoritari ai Sanyo şi-au dat acordul pentru vânzarea unor porţiuni ale propriilor participaţii către Panasonic, pentru ca grupul să poată deţine o participaţie majoritară de peste jumătate din titluri.

Preluarea Sanyo propulsează Panasonic în poziţia de jucător dominant pe piaţa bateriilor pentru autoturisme cu propulsie hibridă, aflată în creştere accelerată.

Panasonic avea, la sfârşitul lunii septembrie, lichidităţi de 1.460 miliarde yeni (16,6 miliarde de dolari).

Grupul japonez a avut, în primele şase luni ale anului fiscal 2009-2010, încheiate la 30 septembrie, venituri din vânzări de 3.333 miliarde yeni (37,9 miliarde de dolari), faţă de 4.343 miliarde yeni în perioada corespunzătoare a anului anterior.

Vânzările Sanyo au scăzut, în acelaşi interval, de la 1.006 miliarde yeni la 784 miliarde yeni (8,9 miliarde de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici