Panasonic va prelua Sanyo

Grupul Panasonic a anunţat, vineri, că va prelua compania rivală Sanyo Electric, tranzacţie estimată de analişti la 8,8 miliarde dolari, în urma căreia va fi creat cel mai mare conglomerat din sectorul electronic din Japonia.

17 afișări
Imaginea articolului Panasonic va prelua Sanyo

Panasonic va prelua Sanyo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înglobarea Sanyo va consolida poziţia şi competitivitatea Panasonic pe segmentele bateriilor reîncărcabile şi echipamentelor de energie solară, ambele cu potenţial ridicat de creştere.

Totodată, Panasonic va deveni al doilea mare conglomerat de electronice la nivel global, după General Electric.

"După această fuziune, Panasonic va deveni un grup imens, un fel de Toyota a industriei electronicelor şi electrocasnicelor, iar acest eveniment este un lucru bun", a spus un analist al agenţiei de brokeraj Mitsubishi UFJ Financial, care face parte din cel mai mare grup financiar japonez.

Cele două companii, ambele înregistrate în Osaka, nu au publicat valoarea tranzacţiei, care a fost estimată, însă, de un analist Credit Suisse, la 862 miliarde yeni (8,8 miliarde de dolari).

Panasonic, înfiinţată în urmă cu 90 de ani sub denumirea Matsushita Electric, este cel mai mare producător de televizoare pe bază de plasmă la nivel global şi doreşte să înglobeze Sanyo pentru a-şi majora cota pe piaţa bateriilor reîncărcabile, utilizate din ce în ce mai mult în dispozitive portabile şi, recent, pentru alimentarea automobilelor hibrid.

Panasonic şi Toyota deţin un joint-venture pe piaţa bateriilor auto, iar Sanyo oferă baterii hibride bazate pe nichel-metal către Ford şi Honda şi furnizează modele pe litiu-ion pentru Volkswagen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici