Parc eolian în judeţul Vrancea

Omul de afaceri Dorin Umbrărescu a cumpărat sau concesionat terenuri cu o suprafaţă totală de circa 4.000 de hectare în comuna Corbiţa din apropierea oraşului Adjud, judeţul Vrancea, unde va instala mai multe turbine eoliene.

355 afișări
Imaginea articolului Parc eolian în judeţul Vrancea

Parc eolian în judeţul Vrancea

"Am realizat un studiu în legătură cu vânturile din zona localităţii Corbiţa, o zonă cu vânturi medii. Probabil că va dura cel puţin 10 ani până voi finaliza acest proiect", a declarat Umbrărescu.

Primarul localităţii, Emil Tacu, a afirmat că Umbrărescu a cumpărat mai multe terenuri şi a preluat de la Consiliul Local circa trei sute de hectare de teren aflat în domeniul public. "În total, cu ceea ce a cumpărat şi concesionat de la primărie, Umbrărescu are aproximativ 4.000 de hectare pe raza comunei Corbiţa", a spus Tacu.

Proiectul va fi derulat prin firma Energycum W SRL, din Adjud, deţinută de soţii Mirela şi Dorin Umbrărescu.

Firma, cu obiect de activitate principal producţia şi distribuţia energiei electrice, are licenţă de producător de energie eoliană.

Energycum W lucrează deja la instalarea a două turbine, fiecare cu o capacitate de 0,6 MW/h, pe dealurile din zona Adjudului. Turbinele sunt în probe şi urmează să fie conectate la sistemul energetic naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici