Parchetul a ridicat sechestrul de pe unele cantităţi de petrol Lukoil, dar a pus sechestru pe altele

Parchetul Curţii de Apel Ploieşti a ridicat sechestrul de pe 17.618 tone de ţiţei ale Petrotel Lukoil aflate în spaţiile de depozitare ale Oil Terminal Constanţa, dar a pus sechestru pe alte 23.817 tone ţiţei ale companiei ruse, în valoare de 16 milioane dolari, aflate tot la Oil Terminal.

481 afișări
Imaginea articolului Parchetul a ridicat sechestrul de pe unele cantităţi de petrol Lukoil, dar a pus sechestru pe altele

Parchetul a ridicat sechestrul de pe unele cantităţi de petrol Lukoil, dar a pus sechestru pe altele (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Decizia Parchetului a fost comunicată Oil Terminal marţi, 7 octombrie, potrivit unui comunicat al companiei de stat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Parchetul Curţii de Apel Ploieşti a făcut săptămâna trecută percheziţii la sediile Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Energy&Gas România, Lukoil Lubricants East Europe, Agenţia Lukom-A-România şi TP LOG Services, toate din Ploieşti.

Parchetul a decis punerea sub sechestru asigurător a produselor rafinăriei Petrotel Lukoil aflate în depozitele şi conductele Oil Terminal, până la concurenţa sumei de 1,039 miliarde lei.

Directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Luni, premierul Victor Ponta spunea că procurorul este suveran şi independent în cercetarea cazului Lukoil, însă Guvernul speră într-o soluţie legală care să permită sancţionarea prsoanelor vinovate şi recuperarea prejudiciului, dar şi continuarea normală a activităţii şi plata salariilor către angajaţi.

Sindicatul şi directorul general ai Petrotel-Lukoil i-au solicitat premierului Victor Ponta sprijin pentru continuarea activităţii şi deblocarea conturilor companiei, spunând că astfel pot fi plătite salariile angajaţilor, pot fi achiziţionate materiale şi pot fi plătiţi furnizorii.

Marţi, Petrotel Lukoil a anunţat că sechestrul pe conturile bancare şi stocurile comerciale de produse a fost ridicat, iar rafinăria va începe procedurile de pregătire pentru pornirea normală a instalaţiilor tehnologice.

Petrotel face parte din grupul rus Lukoil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici