Parlamentul European începe negocierile cu guvernele naţionale privind noile reguli anti-dumping, luate împotriva vânzării mărfurilor la preţuri mai mici pe pieţele externe decât intern

Parlamentul European începe de pe 12 iulie negocierile cu guvernele naţionale privind noile reguli anti-dumping, luate împotriva vânzării mărfurilor la preţuri mai mici pe pieţele externe decât intern, menite să protejeze mai bine industria şi locurile de muncă din UE, a anunţat miercuri instituţia.

124 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European începe negocierile cu guvernele naţionale privind noile reguli anti-dumping, luate împotriva vânzării mărfurilor la preţuri mai mici pe pieţele externe decât intern

Parlamentul European începe negocierile cu guvernele naţionale privind noile reguli anti-dumping, luate împotriva vânzării mărfurilor la preţuri mai mici pe pieţele externe decât intern (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

„Noile reguli privind calcularea taxelor de import răspund controversei privind statutul de economie de piaţă pentru China şi practicilor comerciale incorecte din statele ne-membre UE cu interferenţe puternice ale statului în economie”, se arată în comunicatul transmis de Parlamentul European (PE).

Potrivit mandatului de negociere, investigaţiile anti-dumping trebuie să aibă în vedere respectarea de către ţara exportatoare a standardelor internaţionale în domeniul relaţiilor de muncă, fiscalităţii şi mediului, măsurile posibil discriminatorii împotriva investiţiilor străine, adecvarea legislaţiei privind companiile, drepturile de proprietate, regimul fiscal şi reglementările privind falimentul.

Comisia Europeană trebuie să redacteze un raport detaliat care să descrie situaţia specifică într-o anumită ţară sau într-un anumit sector pentru care vor fi aplicate taxele.

Mai mult, nu trebuie să existe cerinţe suplimentare pentru companiile UE în cazurile de anti-dumping faţă de procedura actuală, care trebuie urmată atunci când i se cere Comisiei să înceapă o investigaţie.

Parlamentul European va începe negocierile cu miniştrii din ţările UE pe baza acestui mandat, miercuri, 12 iulie, întrucât nu a existat nicio obiecţie în cursul sesiunii plenare din iulie de la Strasbourg.

Dumpingul reprezintă vânzarea mărfurilor pe piaţa externă la preţuri mai scăzute decât acelea de pe piaţa internă şi mondială, metodă practicată de unele ţări în scopul înlăturării concurenţilor şi al acaparării pieţelor externe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici