Participaţia Ford la Automobile Craiova a urcat la 97%

Ford Motor Company a cumpărat numai 0,34% din acţiunile Automobile Craiova (AUCS) în urma ofertei de preluare, majorându-şi paticipaţia la 97,07%, şi va începe operaţiunile pentru delistarea companiei de la Bursă.

18 afișări
Imaginea articolului Participaţia Ford la Automobile Craiova a urcat la 97%

Participaţia Ford la Automobile Craiova a urcat la 97% (Imagine: Mediafax Foto)

Constructorul auto american a derulat în perioada 22 iulie - 11 august o ofertă de preluare pentru un pachet de 3,26% din acţiunile Automobile Craiova, titluri pe care nu le deţinea. Anterior acestei operaţiuni Ford Motor Company avea 96,74% din acţiunile companiei din Craiova.

Ford Motor Company a vrut să cumpere 618.973 de acţiuni, însă au fost achiziţionate numai 63.123 de titluri, respectiv 10,2% din total celor vizate, pentru care a plătiit 1,1 milioane de lei, potrivit intermediarului ofertei, firma de brokeraj EFG Eurobank Securities.

Acţionarul majoritar a plătit câte 17,65 lei (4,21 euro) pentru fiecare acţiune cumpărată, preţ foarte apropiat de cel încasat de stat atunci când a vândut pachetul majoritar producătorului auto american, de 4,16 euro pentru fiecare titlu.

Totodată, preţul propus de Ford Motor Company a fost cu 2% mai mare faţă de media cotaţiilor la care au fost tranzacţionate la Bursă acţiunile Automobile Craiova în perioada ofertei, de 17,3 lei.

Valoarea tuturor titlurilor vizate era astfel de 10,9 milioane lei (2,6 milioane euro).

Oferta de preluare a fost contestată de unul dintre acţionarii minoritari ai companiei, Adrian Andrici, însă Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a respins cererea de anulare a operaţiunii.

Grupul american Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în septembrie 2007, când a achiziţionat de la stat 72,4% din capitalul companiei, pentru 57 de milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici