Pârvan, AOAR: Nu vedem de ce preocupă pe FMI liberalizarea pieţei energiei, este o imixtiune

Reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) consideră implicarea Fondului Monetar Internaţional (FMI) pe piaţa energiei o imixtiune, precizând că România are un grad de deschidere suficient al acestui sector.

46 afișări
Imaginea articolului Pârvan, AOAR: Nu vedem de ce preocupă pe FMI liberalizarea pieţei energiei, este o imixtiune

Pârvan, AOAR: Nu vedem de ce preocupă pe FMI liberalizarea pieţei energiei, este o imixtiune (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Potrivit ANRE, România are un grad de deschidere a pieţei energiei suficient. Nu înţelegem cerinţele FMI, nu rezolvă problemele de pe piaţa de profil din România. Mai mult, pe piaţa gazelor România nu are niciun angajament pentru a se alinia la Uniunea Europeană. Nu vedem de ce preocupă pe FMI liberalizarea pieţei energiei. Este o imixtiune pe care nu o înţelegem. Dacă FMI nu a făcut eforturi pentru a scoate economia din recesiune, măcar să nu încerce să o bage şi mai mult în recesiune", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Cristian Pârvan, secretarul general al AOAR.

El a arătat că liberalizarea pieţei energiei nu va face decât să anuleze total competitivitatea firmelor româneşti din domeniu.

Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks, a declarat marţi că populaţia nu trebuie să se aştepte la creşterea preţurilor la electricitate şi gaze în "viitorul apropiat", întrucât procesul de liberalizare a costurilor se va realiza gradual, până în 2015, şi diferenţiat pentru persoanele bogate şi cele vulnerabile.

Tarifele la energia electrică şi gaze vor creşte în intervalul 2013-2015, pe baza unui calendar care va fi stabilit până în septembrie 2011. Eliminarea preţurilor reglementate la energia electrică şi gaze a fost anunţată, luni seara, de premierul Emil Boc, la finalul negocierilor cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici