Patria Bank a listat la bursă o nouă emisiune de obligaţiuni, în valoare de 8,2 mil euro

  • Emisiunea cuprinde 16.374 de obligaţiuni PBK28E, cu o dobândă fixă, de 6,5% pe an, plătibilă semestrial, şi o maturitate de opt ani. Obligaţiunile au o valoare nominală de 500 euro/ titlu.
  • Obligaţiunile sunt subordonate, necondiţionate, negarantate şi neconvertibile şi au fost emise pentru întărirea bazei de capital a băncii.
  • Patria Bank este listată la Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile băncii fiind tranzacţionate cu simbolul bursier PBK.
219 afișări
Imaginea articolului Patria Bank a listat la bursă o nouă emisiune de obligaţiuni, în valoare de 8,2 mil euro

Patria Bank a listat la bursă o nouă emisiune de obligaţiuni, în valoare de 8,2 mil euro

Aceasta este a doua rundă de atragere de finanţare derulată de instituţia de credit pe piaţa de capital, după cea din 2019. Astfel, valoarea sumelor atrase de bancă prin piaţa de capital în ultimii doi ani a ajuns la 13,2 milioane euro.

„Cele două emisiuni de obligaţiuni încheiate cu succes de Patria Bank sunt o dovadă în plus că piaţa de capital şi cea bancară sunt complementare în susţinerea economiei româneşti. Aproape o treime dintre băncile din sectorul bancar românesc sunt prezente la Bursa de Valori Bucureşti, fie prin emisiuni de acţiuni sau obligaţiuni, ceea ce ne bucură deoarece este o dovadă de netăgăduit a colaborării dintre cele două sectoare financiare. Doar în ultimii doi ani, la BVB au fost peste 30 de runde de finanţare a căror valoare a depăşit 2 miliarde de euro. Aceşti bani au fost atraşi de bănci şi companii private, chiar şi de Ministerul Finanţelor Publice şi mai sunt multe companii în pregătire pentru venirea la Bursa de Valori Bucureşti”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

„Patria Bank marchează încheierea cu succes a unei noi emisiuni de obligaţiuni prin listarea lor la Bursă, astăzi. Semnificaţia acestei noi emisiuni este mult mai ampla pentru noi: într-un 2020 care a adus multe provocări, faptul că avem încrederea investitorilor este un vot pozitiv pentru direcţia pe care o avem în Patria Bank. De asemenea, creditele nou-acordate în primele 9 luni ale anului, în valoare de peste 603 milioane lei, confirmă şi capacitatea de adaptare a organizaţiei la scopul declarat şi asumat de a contribui la susţinerea antreprenoriatului românesc şi bunăstarea financiară a clienţilor noştri, persoane fizice şi companii”, a afirmat Daniela Iliescu, Directorul General al Patria Bank.

Obligaţiunile au fost vândute de Patria Bank printr-o ofertă derulată în perioada 28 – 30 septembrie şi intermediat de firma de brokeraj TradeVille. Subscrierea minimă în plasamentul privat de emitere a obligaţiunilor a fost de 25.000 de euro. Începând de marţi, 15 decembrie, obligaţiunile Patria Bank pot fi tranzacţionate la bursă de către orice persoană fizică sau juridică.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici