Patriciu: Cel mai optimist scenariu pentru 2009 este o creştere economică de 2-3%

Cel mai optimist scenariu pentru anul viitor este o creştere economică de 2-3%, a afirmat, luni, la Năvodari, Dinu Patriciu, directorul general al Rompetrol.

12 afișări
Imaginea articolului Patriciu: Cel mai optimist scenariu pentru 2009 este o creştere economică de 2-3%

Patriciu: Cel mai optimist scenariu pentru 2009 este o creştere economică de 2-3% (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu vreau să vorbesc despre cel mai pesimist scenariu, dar vă pot spune care este cel mai bun, iar acesta ar fi o creştere de 2-3%", a spus Patriciu, într-o conferinţă, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor.

Preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu, a afirmat săptămâna trecută că o creştere economică de 4%-6% în 2009 ar fi "o stare de normalitate", raportat la 2008, care a fost un an excepţional.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat la finele lunii noiembrie că anul viitor creşterea economică va fi cuprinsă între 3% şi 6%, foarte multe depinzând de componentele mixului de politici şi de "cât de bun va fi diagnosticul".

Media estimărilor a 11 analişti intervievaţi de MEDIAFAX indică o creştere economică de 3,4% în 2009.

Produsul intern brut a avansat cu 9,1% în trimestrul al treilea din acest an, ritm superior cu 3,4 puncte procentuale intervalului similar din 2007.

Creşterea economică din primele nouă luni s-a accelerat cu 3,1 puncte procentuale comparativ cu ritmul din ianuarie-septembrie 2007, ajungând la la 8,9%.

Citeşte şi:

Isărescu: Creşterea economică, între 3% şi 6% în 2009

FMI a redus estimarea privind creşterea economică a României în 2009

Băsescu: În 2009, România nu va avea o creştere economică negativă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici