Patriciu:MFP nu va avea bani cât timp cheltuielile bugetare rămân enorme

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) nu va avea bani atâta timp cât cheltuielile bugetare vor rămâne enorme, raportat la o economie încă firavă, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată, duminică, de PRO TV.

31 afișări
Imaginea articolului Patriciu:MFP nu va avea bani cât timp cheltuielile bugetare rămân enorme

Patriciu:MFP nu va avea bani cât timp cheltuielile bugetare rămân enorme (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit omului de afaceri, în România criza economică va avea o formă de fierăstrău, cu mai multe "W"-uri.

"Criza se poate termina în şase luni, sau ani, sau putem suferi 20 de ani", a spus Patriciu.

El apreciază că în România criza va fi urmată de o perioadă de creştere lentă, care va depinde de intelingenţa clasei politice.

"Coşmarul încă nu s-a încheiat", a spus el, adăugând că una dintre soluţiile pe care Guvernul ar trebui să o adopte imediat este concedierea a aproape 600.000 de bugetari.

În opinia lui, această cifră este raţională şi ar însemna un nou început în economie.

"Ar trebui înlocuiţi patru din cinci birocraţi care se opcupă de colectarea şi distribuţia bugetului. Ar trebui înlocuiţi cu sisteme eficiente de gestiune, computere. Nu este norm, este raţional. Asta ar însemna un nou început, într-o economie liberă.(...) Doar măsurile ferme ne pot duce la prosperitate, dar asta nu este de ajuns", a adăugat Patriciu.

El a spus, totodată, că Ministerul Finanţelor nu are fonduri pentru că "este prost".

"Ministerul Finanţelor nu are bani pentru că nu ştie să aibă bani. Pentru că este prost. Banii sunt rezultanta inteligenţei cu care-i strângi. Sărăcia este rezultatul incompetenţei sau, la nivel social, al unei conjuncturi din care cei săraci trebuie ajutaţi să iasă", a mai spus Patriciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici