Patriciu nu e de acord cu eliminarea rovinietei şi introducerea taxei în preţul carburanţilor

Preşedintele Rompetrol Dinu Patriciu a declarat, miercuri , la Iaşi, că nu este de acord cu eliminarea rovinietei şi introducerea acestei taxe în preţul carburanţilor.

22 afișări
Imaginea articolului Patriciu nu e de acord cu eliminarea rovinietei şi introducerea taxei în preţul carburanţilor

Patriciu nu e de acord cu eliminarea rovinietei şi introducerea taxei în preţul carburanţilor

"Nouă, producătorilor, nu ne convine să devenim perceptori fiscali. Nu cred că acesta este rolul nostru", a spus preşedintele Rompetrol, într-o conferinţă de presă la Iaşi.

Transportatorii rutieri au elaborat un protocol care conţine 11 revendicări, printre care eliminarea plăţii rovinietei pentru drumurile naţionale, eliminarea totală a restricţiilor de circulaţie a camioanelor, anularea taxei de înmatriculare pentru vehiculele cu Euro 4 şi Euro 5, asigurarea transparenţei colectării accizelor din carburanţi şi monitorizarea de către asociaţiile patronale din transporturi a utilizării acestora pentru construcţia şi întreţinerea drumurilor.

Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu, a susţinut, la începutul lunii aprilie, că reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor ar fi de acord cu eliminarea rovinietei şi încasarea taxei din preţul carburantului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici