Patronat: Lista impozitului forfetar ar trebui să cuprindă şi activităţi petroliere, tutun sau alcool

Reprezentanţii firmelor mici şi mijlocii susţin că lista activităţilor pentru care s-ar putea plăti impozit forfetar propusă de autorităţi ar trebui completată cu domeniile în care se declară un grad mic de rentabilitate, deşi înregistrează venituri mari, precum cel petrolier, tutun sau alcool.

68 afișări
Imaginea articolului Patronat: Lista impozitului forfetar ar trebui să cuprindă şi activităţi petroliere, tutun sau alcool

Patronat: Lista impozitului forfetar ar trebui să cuprindă şi activităţi petroliere, tutun sau alcool (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"La prima vedere lista cuprinde activităţi pentru care nu este nevoie aplicarea acestui impozit şi de asemenea sunt altele care lipsesc, cum ar fi cele care declară un grad mic de rentabilitate, respectiv ramura petrolului - industria chimică şi petrochimică, industria alcoolului, a tutunului şi în domeniul jocurilor de noroc", a declarat, vineri, într-o conferinţă, Ovidiu Nicolescu preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR).

El nu a menţionat domeniile care ar trebui excluse de pe listă, precizând că urmează să studieze în detaliu propunerea.

CNIPMMR susţine însă în continuare că aplicarea unui astfel de impozit este inoportună şi va duce la închiderea unui număr important de firme mici şi mijlocii. Reprezentanţii Consiliului au solicitat în numeroase rânduri aplicarea acestui impozit domeniilor în care nu se declară profit, deşi în realitate acestea obţinut câştiguri foarte mari.

Potrivit unui nou proiect al autorităţilor, transportul cu taxiuri, spălătoriile auto şi interpretarea artistică se numără printre activităţile introduse într-o listă ce cuprinde 28 de servicii pentru care se va plăti impozit forfetar, fiind excluşi touroperatorii sau centrele de fitness.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici