Patronatele din construcţii vor da în judecată statul

Patronatele din construcţii ar putea da în judecată statul român, dacă acesta nu-şi va plăti datoriile către furnizori până la sfârşitul acestei luni, a declarat, vineri, Neculai Viţelaru, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

24 afișări
Imaginea articolului Patronatele din construcţii vor da în judecată statul

Patronatele din construcţii vor da în judecată statul (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă până la 30 martie statul nu-şi va achita datoriile, patronatele din construcţii vor fi obligate să-l cheme în instanţă", a afirmat Viţelaru, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că firmele din construcţii sunt foarte afectate pentru că statul nu şi-a achitat datoriile către acestea, iar unele unităţi au intrat deja în insolvenţă, pentru că nu au lichidităţi să-şi plătească la rândul lor obligaţiile.

Reprezentanţii CNIPMMR fac apel către Guvern pentru ca statul să-şi plătească datoriile către furnizori până la finalul acestei luni, aşa cum a promis.

Totodată, aceştia solicită adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru scutirea profitului reinvestit de la 1 aprilie, măsură care ar relansa câteva zeci de mii de firme româneşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici