Paul Krugman: Riscul instalării recesiunii globale este "poate chiar de 50%"

Deşi recentul plan de relansare a creşterii economice în SUA lansat de preşedintele american Barack Obama este "mai curajos şi mai bun" decât se aştepta, Paul Krugman, laureat al premiului Nobel pentru economie, susţine că s-ar putea să nu fie suficient pentru a diminua riscul unei noi recesiuni globale.

411 afișări
Imaginea articolului Paul Krugman: Riscul instalării recesiunii globale este "poate chiar de 50%"

Paul Krugman: Riscul instalării recesiunii globale este "poate chiar de 50%" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Riscul instalării recesiunii globale este "destul de mare, poate chiar de 50%", spune Krugman. "Riscul unui fenomen care este perceput drept recesiune este mult mai mare. Cred cu tărie că peste un an vom fi martorii unei rate a şomajului mai mare decât cea de acum", explică el.

Declaraţia lui Krugman, unul dintre cei mai reputaţi economişti în viaţă, vine la doar câteva sătpămâni după ce Nouriel Roubini, unul dintre economiştii care a prevăzut izbucnirea crizei din 2008, a declarat, iniţial, că există o probabilitate de 50% ca lumea să intre din nou în recesiune, procent pe care ulterior, într-o altă declaraţie, l-a estimat la 60%.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici