PayPal va accepta tranzacţii cu bitcoin

Divizia PayPal a EBay va accepta, începând cu "lunile următoare", tranzacţii efectuate cu moneda virtuală bitcoin, devenind cea mai mare companie de plăţi online care adaugă această opţiune pe lista de servicii.

234 afișări
Imaginea articolului PayPal va accepta tranzacţii cu bitcoin

PayPal va accepta tranzacţii cu bitcoin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"PayPal anunţă primul său experiment cu bitcoin. În lunile următoare vom permite comercianţilor să accepte moneda virtuală", a declarat Bill Ready, preşedintele Braintree, procesatorul de plăţi online al EBay, relatează Bloomberg.

EBay, cea mai mare piaţă de comerţ din lume şi cel mai mare operator de plăţi pe internet, devine astfel cea mai importantă companie care acceptă moneda virtuală. Mutarea ar putea permite celor 152 de milioane de clienţi înregistraţi ai PayPal să facă tranzacţii cu bitcoin.

Iniţial, tranzacţiile cu bitcoin vor putea fi efectuate doar de utilizatorii serviciilor oferite de Braintree. Procesatorul de plăţi online a fost achiziţionat anul trecut de EBay, pentru 800 milioane de dolari.

"Integrarea de către PayPal a bitcoin în serviciul Braintree reprezintă o mişcare importantă, care s-ar putea concretiza într-o opţiune permanentă pentru toţi utilizatorii PayPal. Dacă are succes, milioane de retaileri vor accepta de facto moneda virtuală peste noapte", afirmă Gil Luria, analist al Wedbush Securities.

Lansată official în 2009, moneda virtuală bitcoin a început să fie folosită la scară mai largă abia în 2013. Aproximativ 63.000 de companii acceptă în prezent tranzacţii cu bitcoin, printre cele mai importante numărându-se Dell, Overstock.com, Expedia sau Dish Networks.

Mulţi analişti sunt însă sceptici în privinţa viitorului monedei virtuale, avertizând asupra riscurilor pe care le presupune utilizarea bitcoin, precum fluctuaţii semnificative ale valorii acesteia, sau probleme legate de securitate.

Preţul unui bitcoin a fluctuat în acest an între 341 şi 900 de dolari. Mai mult de jumătate din cei 562 de investitori şi analişti intervievaţi de Bloomberg la cel mai recent sondaj au declarat că tranzacţiile cu bitcoin nu sunt sustenabile, iar moneda este prea instabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici