PepsiAmericas respinge oferta de preluare primită din partea PepsiCo

PepsiAmericas a respins, joi, oferta de preluare integrală primită din partea acţionarului minoritar PepsiCo, considerând că preţul oferit subevaluează avantajele tranzacţiei, după ce şi Pepsi Bottling Group a procedat în acelaşi fel.

26 afișări
Imaginea articolului PepsiAmericas respinge oferta de preluare primită din partea PepsiCo

PepsiAmericas respinge oferta de preluare primită din partea PepsiCo

Compania de îmbuteliere PepsiAmericas a arătat că propunerea"subevaluează semnificativ beneficiile strategice ale consolidării sistemului, precum şi economiile care pot fi realizate în urma unei astfel de tranzacţii".

PepsiCo a oferit, în urmă cu două săptămâni, şase miliarde de dolari pentru achiziţia acţiunilor pe care nu le deţine la cei mai mari doi îmbuteliatori ai grupului, Pepsi Bottling şi PepsiAmericas.

Conducerea Pepsi Bottling a anunţat, luni, că respinge oferta de preluare integrală înaintată de acţionarul minoritar PepsiCo, întrucât preţul, care evaluează compania americană de îmbuteliere la 6,5 miliarde de dolari, este "total inadecvat".

PepsiCo a oferit în total şase miliarde de dolari în vederea preluării acţiunilor pe care nu le deţine la cei doi îmbuteliatori, pentru a reduce costurile şi a întări controlul asupra sistemului de distribuţie.

Grupul a oferit 29,50 dolari pentru fiecare acţiune Pepsi Bottling şi 23,27 dolari pentru fiecare acţiune PepsiAmericas, cu 17% peste preţul de închidere al titlurilor companiei atins cu o zi înainte de înaintarea ofertelor.

Potrivit analiştilor, PepsiCo îşi poate permite să plătească 38-44 dolari pe acţiune pentru Pepsi Bottling şi 28 de dolari pe acţiune pentru PepsiAmericas.

PepsiCo a precizat că ambele companii trebuie să accepte preluarea, în caz contrar urmând să nu cumpere niciuna dintre acestea.

Pepsi Bottling, la care PepsiCo deţine o participaţie de 33,1%, asigură peste 50% din vănzările grupului de băuturi răcoritoare în America de Nord şi circa 40% la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici