Peste 1,2 milioane de persoane au mers vara aceasta la mare cu maşina - analiză

Peste 1,2 milioane de persoane au mers în această vară cu autoturismul pe Autostrada Soarelui, având ca destinaţie litoralul, potrivit unei analize a ZF care ia în calcul traficul prin punctul de taxare aferent podului de la Feteşti-Cernavodă.

143 afișări
Imaginea articolului Peste 1,2 milioane de persoane au mers vara aceasta la mare cu maşina - analiză

Peste 1,2 milioane de persoane au mers vara aceasta la mare cu maşina - analiză (Imagine: Mediafax Foto)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a transmis la solicitarea ZF numărul de vehicule care au tranzitat podul Feteşti-Cernavodă în primele opt luni ale anului. Astfel, anul acesta 1,22 milioane de oameni au mers pe litoral cu maşina în cele trei luni de vară - iunie, iulie, august, în creştere cu peste 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit calculelor ZF.

Analiza ZF se bazează pe însumarea traficului total de autoturisme din lunile iunie, iulie şi august (practic, sezonul de vară), din care se scade un trafic estimativ de circa 200.000 de maşini pe lună care nu au folosit trecerea de la podul Feteşti-Cernavodă neapărat pentru a se deplasa pe litoral (traficul de 200.000 de vehicule este estimat de ZF pentru fiecare lună de iarnă). Ulterior, rezultatul a fost împărţit la doi, pentru că traficul transmis de CNADNR include atât numărul de vehicule care s-a deplasat pe sensul de mers către Constanţa, cât şi pe cel care s-a întors către Bucureşti. De asemenea, s-a luat în calcul o capacitate medie de încărcare a autoturismelor de trei persoane.

Citeşte mai multe despre cei care au mers la mare cu maşina în acest an pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici