Peste 2.500 de turişti pe pârtiile din Azuga şi Buşteni

Peste 2.500 de turişti se află, sâmbătă, pe pârtiile din staţiunile prahovene Azuga şi Buşteni, unde se schiază în condiţii foarte bune, acesta fiind primul week-end din acest sezon în care pe Valea Prahovei ninge abundent.

489 afișări
Imaginea articolului Peste 2.500 de turişti pe pârtiile din Azuga şi Buşteni

Peste 2.500 de turişti pe pârtiile din Azuga şi Buşteni (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax foto)

Potrivit reprezentanţilor Salvamont, pe pârtiile Sorica şi Cazacu din staţiunea Azuga se află aproape 500 de schiori, iar instalaţiile de transport pe cablu funcţionează normal, în condiţiile în care viteza vântului nu depăşeşte 35 de kilometri pe oră.

Aproximativ 2.000 de turişti se află sâmbătă pe pârtia Kalinderu şi în parcul de distracţii din staţiunea Buşteni, a declarat administratorul pârtiei, Ion Vasilescu.

Pentru prima dată în acest sezon este zăpadă multă pe pârtiile din Valea Dorului, la 2000 de metri altitudine în masivul Bucegi, însă aceste pârtii nu sunt practicabile întrucât vântul, care bate cu 80 - 90 de kilometri pe oră sus pe munte, a viscolit zăpada şi a strâns-o lângă gardurile care delimitează pârtiile, au afirmat salvamontiştii din Sinaia. Aceştia au precizat că în zilele următoare, după ce vântul va înceta să bată cu putere, zăpada va fi bătătorită, iar turiştii vor putea schia în condiţii bune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici