Peste 20 de bănci europene vor avea pierderi de 400 mld. euro din credite nerentabile

Un număr de 22 de bănci europene mari vor înregistra, probabil, în acest an şi în 2010, pierderi de aproape 400 miliarde de euro din credite nerentabile, potrivit The New York Times.

37 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de bănci europene vor avea pierderi de 400 mld. euro din credite nerentabile

Peste 20 de bănci europene vor avea pierderi de 400 mld. euro din credite nerentabile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste date reprezintă una din concluziile unei serii de teste de stres pentru sectorul bancar efectuate de autorităţile europene, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Mai multe informaţii referitoare la sănătatea băncilor europene ar putea fi prezentate joi sau vineri de miniştrii de Finanţe din Europa cu ocazia unei reuniuni, în Suedia.

Testele au avut la bază un scenariu în care estimările privind creşterea economică din 2009 şi 2010 au fost mai mici decât cele ale Comisiei Europene şi au fost efectuate de Comitetul Supraveghetorilor Europeni pentru sistemul bancar, mandatat pentru aceste operaţiuni de guvernele din Europa.

Rezultatele analizei sistemului bancar european nu vor include, aşa cum a fost cazul testelor din SUA, recomandări pentru consolidarea balanţei contabile a băncilor.

Miniştrii de Finanţe intenţionează, în plus, să efectueze teste de stres şi pentru companiile de asigurări, iar rezultatele vor fi anunţate în primăvara anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici