Peste 50 mil. lei despăgubiri necesare exproprierilor pentru centura Constanţei şi autostrada Arad-Timişoara

Ministerul Transporturilor va plăti despăgubiri suplimentare de 37,4 milioane lei pentru exproprierea unor imobile aflate în zona liniei de centură a oraşului Constanţa, aflată în construcţie,şi 14,4 milioane lei pentru proprietăţi de pe şantierul tronsonului de autostradă Arad-Timişoara.

77 afișări
Imaginea articolului Peste 50 mil. lei despăgubiri necesare exproprierilor pentru centura Constanţei şi autostrada Arad-Timişoara

Peste 50 mil. lei despăgubiri necesare exproprierilor pentru centura Constanţei şi autostrada Arad-Timişoara

Iniţiativele sunt cuprinse în două proiecte de hotărâre de guvern, elaborate de instituţie.

Imobile rămase de expropriat, pe o porţiune de 32 de kilometri de pe amplasamentul tronsonului de autostradă Arad-Timişoara, sunt situate în oraşul Arad şi localitatea Şagu din judeţul Arad, precum şi în localităţile Ortişoara, Pişchia şi Giarmata din judeţul Timiş. În cazul proiectului din Constanţa, imobilele afectează lucrările pe un tronson de aproape 22 de kilometri.

În ambele cazuri, expropriator este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, aflată sub autoritatea MTI.

"Ţinând cont de contextul actual, subliniem că proiectul de act normativ, supus avizării, nu presupune promovarea unor politici noi", se menţionează în cele două documente.

Şoseaua Arad-Timişoara va face parte din autostrada Arad-Lugoj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici