Peste 600 de transportatori vor falimenta până în februarie

Peste 600 de firme de transport, reprezentând circa 10% din totalul firmelor de profil, vor falimenta până în februarie 2009, ca urmare a creşterii necontrolate a taxelor şi impozitelor, a dobânzilor la credite şi a stării infrastructurii, potrivit Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

12 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de transportatori vor falimenta până în februarie

Peste 600 de transportatori vor falimenta până în februarie (Imagine: Mediafax Foto)

Operatorii apreciază că procentul firmelor falimentare va creşte pe tot parcursul anului viitor până când va atinge, la finele anului, 60% din totalul firmelor.

"Din cele aproximativ 24.000 de societăţi transport înregistrate la Autoritatea Rutieră Română, doar 12.000 mai activau în intervalul 2007-2008 în domeniul transporturilor rutiere, iar active doar 6.000", se arată într-un comunicat FORT, remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Printre motivele invocate de FORT se află cheltuielile operaţionale, lipsa de producţiei interne, scăderea exporturilor şi importurilor.

Pierderile suportate de toţi utilizatorii de infrastructură sunt de ordinul milioanelor de euro, contorizate în reparaţii şi întreţineri auto pentru pagube provocate de "craterele" din asfalt, potrivit FORT.

"FORT, împreună cu celelalte patronate de profil din România, a solicitat aplicarea urgentă de măsuri cu privire la transportatori, printre acestea aflându-se şi aceea cu privire la eliminarea plăţii vignetelor, dar guvernul a rămas imun la cererile noastre", se mai precizează în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici