Peste porcină ia amploare în Brăila. Vor fi omorâţi peste 3.000 de porci

Peste 3.000 de porci vor fi omorâţi într-o fermă din judeţul Brăila în care a fost descoperit virusul pestei porcine. Alte focare au fost descoperite în gospodării ţărăneşti unde vor fi aplicate măsuri asemănătoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

111 afișări
Imaginea articolului Peste porcină ia amploare în Brăila. Vor fi omorâţi peste 3.000 de porci

Peste porcină ia amploare în Brăila. Vor fi omorâţi peste 3.000 de porci

Pesta porcină face prăpăd în judeţul Brăila unde mii de porci au fost sau urmează să fie eutanasiaţi ca măsură de prevenire a răspândirii virusului. În luna iulie, 17 focare au fost descoperite în judeţ, printre acestea aflându-se şi o fermă din oraşul Însurăţei cu mii de porci.

Pesta porcină a mai apărut în gospodării din localităţile Bărăganu, Chiscani, Ianca, Măxineni, Siliştea, Şuţeşti şi Vădeni. Toţi porcii din gospodăriile afectate au fost sau urmează să fie eutanasiaţi, iar proprietarii animalelor vor fi despăgubiţi conform legii, au anunţat autorităţile brăilene.

„Focarul a fost descoperit luni, miercuri a venit confirmarea de la laborator şi tot miercuri am început să eutanasiem animalele. Probabil, joi seara terminăm. Fiind vorba despre o fermă am introdus restricţii de circulaţie, pentru maşini, pentru oameni. Acolo sunt aproximativ 3.300 de porci, în judeţ nu mai avem cazuri asemănătoare. Mai sunt focare de pestă doar în gospodării din câteva localităţi, sunt porci puţini. Oamenii vor fi despăgubiţi. Nu sunt probleme cu banii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Gicu Drăgan.

În judeţul Brăila sunt cele mai mari ferme de creşterea porcilor din ţară. Anul trecut, crescătorii de porci din Brăila au fost loviţi în plin de pesta porcină, peste o sută de mii de animale fiind eutanasiate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici