Petre Daea: Încă zece produse alimentare româneşti vor fi atestate în UE

România mai are încă 10 produse care urmează să fie atestate în Uniunea Europeană, printre care cârnaţii de Pleşcoi, caşcavalul de Săveni şi salata de icre de ştiucă de Tulcea, a declarat vineri la Antena 3 ministerul Agriculturii Petre Daea.

1060 afișări
Imaginea articolului  Petre Daea: Încă zece produse alimentare româneşti vor fi atestate în UE

Daea: Încă zece produse alimentare româneşti vor fi atestate ân UE

Recent, scrumbia de Dunăre afumată a devenit al cincilea produs românesc recunoscut şi protejat în UE, după ce a intrat, începând cu 3 decembrie, pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. Scrumbia de Dunăre afumată se alătură celorlalte 4 produse alimentare româneşti protejate în UE: novac afumat din Ţara Bârsei, telemea de Ibăneşti, salam de Sibiu şi magiun de prune de Topoloveni.

Alte produse alimentare care mai au depuse decumentaţii la UE pentru dobândirea protecţiei europene sunt telemeaua de Sibiu, salata tradiţională cu icre de crap şi plăcinta dobrogeană.

Ministerul îşi propune ca până în 2020 circa 20 de produse locale să aibă finalizată documentaţia; este vorba de diverse sortimente de brânză, de salamuri, produse de panificaţie, fructe sau legume.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici