Petre Daea le cere ţăranilor să îşi crească porcii „în condiţii de biosecurtitate ridicate”, pentru a preveni răspândirea pestei

​Petre Daea, ministrul Agriculturii, susţine că, pe viitor, creşterea porcilor în gospodăriile populaţiei va fi permisă doar cu condiţia respectării unui compex de măsuri de biosecuritate, care să împiedice răspândirea pestei porcine africane.

569 afișări
Imaginea articolului Petre Daea le cere ţăranilor să îşi crească porcii „în condiţii de biosecurtitate ridicate”, pentru a preveni răspândirea pestei

„Sigur că nu interzicem creşterea porcilor, Doamne fereşte, dar creşterea porcilor trebuie să se desfăşoare în condiţii sanitare, în condiţii de biosecuritate ridicate, în aşa fel încat să ne protejăm de această molimă”, a spus Petre Daea, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

De la începutul anului, pesta porcină africană s-a răspândit în 12 judeţe din România, în 207 de localităţi, cu un număr total de 898 de focare. În total, au fost ucişi 232.722 de porci afectaţi de boală, potrivit datelor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Până acum, judeţele afectate de pestă porcină africană sunt Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Constanţa,  Ilfov, Călăraşi, Buzău şi Giurgiu, potrivit sursei citate. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici