Petre Daea: Trimitem cercetători în Vietnam, pentru testarea unui vaccin împotriva pestei porcine

O echipă de cercetători români ar putea merge în Vietnam, unde a fost testat cu succes un vaccin împotriva pestei porcine africane, a declarat luni ministrul Agriculturii Petre Daea.

176 afișări
Imaginea articolului Petre Daea: Trimitem cercetători în Vietnam, pentru testarea unui vaccin împotriva pestei porcine

Petre Daea: Trimitem cercetători în Vietnam, pentru testarea unui vaccin împotriva pestei porcine

Ministrul a precizat că a trimis o scrisore omologului vietnamez, în care îl roagă să permită cercetătorilor să colaboreze cu echipa de români. "Sunt convins că acest lucru va fi posibil, pentru că pe data de 15 aprilie noi am încheiat un memorandum, atât ANSVSA cât şi MADR, cu Ministerul Agriculturii din Vietnam şi pe această direcţie ştiinţifică de colaborare să putem ajunge să lucrăm împreună pentru a ajunge cât mai repede în posesia acestui vaccin", a spus Daea.

Conform presei internaţionale, cercetătorii vietnamezi au testat cu succes un vaccin împotriva pestei porcine africane. Virusul a fost descoperit în Vietnam în februarie a a afectat în jur de 10% din efectivele locale de porci.

Afectate de virus sunt şi China, Laos şi Coreea de Nord.

Conform ANSVSA, în România numărul focarelor de pestă porcină a crescut de la 192 în urmă cu trei săptămâni la 416, boala evoluând în prezent în 140 de localităţi din 20 de judeţe, în timp ce pe 10 iulie agenţia anunţa boala în 77 de localităţi din 18 judeţe.

În alte 4 judeţe există doar cazuri la mistreţi. În total au fost eliminaţi 372.325 de porci afectaţi de boală şi există 1.660 de cazuri la mistreţi.

Au fost stinse 1.246 de focare. Cele mai multe focarre active se află în Teleorman – 169 de focare în gospodăriile populaţiei şi 515 cazuri la mistreţi, Dolj – 81 de focare în gospodăriile populaţiei şi 8 cazuri la mistreţi, Prahova – 23 de focare în gospodăriile populaţiei şi 3 cazuri la mistreţi;

 

 

Taguri:
pesta porcină,
daea,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici