Petrom a finalizat transferul benzinăriilor proprii în administrarea a 300 de dealeri independenţi

Petrom a finalizat transferul celor 500 de benzinării operate în România în sistemul de administrare Full Agency, care a fost iniţiat în 2005 şi a presupus atribuirea managementului şi personalului staţiilor unor dealeri independenţi, a anunţat, luni, compania.

12 afișări
Imaginea articolului Petrom a finalizat transferul benzinăriilor proprii în administrarea a 300 de dealeri independenţi

Petrom a finalizat transferul benzinăriilor proprii în administrarea a 300 de dealeri independenţi

Circa 300 de dealeri vor administra staţiile Petrom din România, se arată într-un comunicat al companiei.

"Am introdus acest sistem de administrare pentru a creşte performanţele comerciale ale reţelei de benzinării Petrom, prin recompensarea financiară în funcţie de rezultatele obţinute de fiecare unitate în parte", a declarat, în comunicat, Tamas Mayer, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de marketing.

Procesul de transfer al staţiilor din sistemul COCO (company owned company operated/deţinut şi gestionat de companie) în sistemul Full Agency (CODO – company owned dealer operated/deţinut de companie şi gestionat de dealer) a fost iniţiat în 2005.

Compania Petrom a rămas proprietarul staţiilor şi a impus partenerilor respectarea unor standarde, portofoliul de produse şi politica de preţuri.

"Acest sistem de administrare a contribuit considerabil la creşterea vânzările medii pe staţie, ceea ce ne va permite să atingem în avans vânzări anuale de 2,9 milioane litri/staţie. Numai în primele nouă luni ale acestui an, vânzările de carburanţi de la nivelul întregii reţele au crescut cu 23% comparativ cu perioada similara a anul trecut, iar segmentul de produse complementare a cunoscut o îmbunătăţire de 76% faţă de aceeaşi perioadă din 2006", a mai spus Mayer.

Petrom a raportat în primele nouă luni un profit net de 1,548 miliarde lei (460 milioane euro), cu 22% mai mic decât cel din aceeaşi perioadă din 2006, ca urmare a aprecierii monedei naţionale în raport cu euro şi dolarul şi a creşterii preţului la ţiţei cu circa 20%.

În aceeaşi perioadă, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 10%, la 8,672 miliarde lei, în principal din cauza preţurilor mici şi cantităţilor mai reduse vândute din activitatea de rafinare, în urma reviziei de la rafinăria Arpechim.

Acţionarul majoritar al Petrom este grupul austriac OMV, cu 51,01%. OMV a preluat participaţia majoritară de la stat în anul 2004, printr-o tranzacţie de 1,5 miliarde de euro, sub formă de achiziţie directă de acţiuni şi majorare de capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici