Petrom a majorat preţul gazelor cu 3,2%, Romgaz ar putea face la fel

Petrom a majorat, în luna iulie, preţul gazelor din producţia internă, cu 3,2%, la 470 de lei pe mia de metri cubi, pentru a apropia preţul la nivelul importurilor, iar Romgaz Mediaş ar putea decide, săptămâna viitoare, să crească tarifele.

1 afișare
Imaginea articolului Petrom a majorat preţul gazelor cu 3,2%, Romgaz ar putea face la fel

Petrom a majorat preţul gazelor cu 3,2%, Romgaz ar putea face la fel

Majorarea a fost aprobată în urma discuţiilor dintre Petrom şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), au declarat, joi, la o conferinţă de presă, reprezentanţii companiei petroliere.

Totodată, Romgaz, celălalt mare producător de gaze din România, ar putea creşte preţul în cursul săptămânii viitoare.

În trimestrul al doilea al acestui an, preţul gazelor naturale din producţia internă la Petrom a fost de 455 de lei pe mia de metri cubi.

Măsura de creştere a preţului pentru gazele din producţia internă ar putea determina o majorare a tarifelor pentru populaţie, deşi ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat că actualele preţuri, la gaze şi la energie electrică, vor fi menţinute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici